top of page
  • Writer's pictureSandra

Pisane palačinke

Ste že preizkusili kakšen recept za palačinke, ki niso čisto navadne, ampak obarvane? Ampak to niso dodane barve za živila, temveč prava zelenjava, ki da takšno močno barvo. Naj povem, da so moje palačinke čisto po svoje narejene. Ne uporabljam recepta, kar vse namešam, da dobim tisto pravo gostoto. Bom pa tukaj napisala vsaj približno kako jih delam.


ZELENE PALAČINKE

Sestavine:

♥ 0,5 litra mleka

♥ 200g moke

♥ 2 jajci

♥ sol

♥ pest sveže špinače


Navodila:

Špinačo spasiramo, da dobimo gosto pasto. Lahko ji dodamo tudi malo mleka, da se bo lažje spasiralo. Vse sestavine zmešamo skupaj in na ponvi spečemo tanke palačinke. Zaradi špinače bodo močno zelene barve. Okus pa ne bo spremenjen, tako, da jih še vedno lahko jeste z marmelado in drugimi sladkimi namazi. Prav tako so odlične tudi s slanimi nadevi.



ROZA PALAČINKE

Sestavine:

♥ 0,5 litra mleka

♥ 200g moke

♥ 2 jajci

♥ sol

♥ ena velika sveža rdeča pesa


Navodila:

Rdečo peso olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo, da postane mehka. Ko je kuhana pustimo, da se malo ohladi in jo spasiramo v gosto pasto. Lahko ji dodamo tudi malo mleka, da se bo lažje spasiralo. Vse sestavine zmešamo skupaj in na ponvi spečemo tanke palačinke. Zaradi rdeče pese se bodo obarvale močno roza barve. Okus pa ne bo spremenjen, tako kot pri špinačnih.



ORANŽNE PALAČINKE

Sestavine:

♥ 0,5 litra mleka

♥ 200g moke

♥ 2 jajci

♥ sol

♥ dva velika korenčka


Navodila:

Korenček olupimo, narežemo na manjše koščke in skuhamo, da postane mehak. Ko je kuhan pustimo, da se malo ohladi in ga spasiramo v gosto pasto. Lahko mu dodamo tudi malo mleka, da se bo lažje spasiralo. Vse sestavine zmešamo skupaj in na ponvi spečemo tanke palačinke. Zaradi korenčka se bodo obarvale oranžno.

68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page